Foredrag forebyg stress - Ring 40818582 Mads Sebbelov

Fravær i forbindelse med stress koster danske arbejdspladser mindst 16,4 mia. kroner årligt

Kilde: Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø 16. nov 2023

Praktisk talt hvordan gør man det?

😟 STRESS kan ødelægge selv den stærkeste person – som følge af følelser i samspil med adfærd på godt og ondt!

Hvordan undgår man praktisk talt det, før de ansatte skifter job eller stresssygemeldingen er sidste udvej, fordi kroppen ender med akut at sige fra?

Desværre en trist realitet og resourse krævende situation for virksomhederne at håndtere, når en ansat enten skifter job eller bliver stress sygemeldt. Men tilsvarende også for den stress sygemeldte og for arbejdskollegaerne der skal løfte den stresssygemeldtes arbejdsopgaver. Uden tvivl betaler det sig, både menneskeligt og økonomisk, at tage forebyggende hånd om stress i et tæt samarbejde imellem organisationen og de ansatte.

Selvom stress er gået hen og blevet til en “Folkesygdom” så er det forsat et tabubelagt og følsomt emne for de fleste ledere og ansatte at tale om på arbejdspladsen som ikke lige står først på “To Do Listen”.

Fravær i forbindelse med stress koster danske arbejdspladser mindst 16,4 mia. kroner årligt:  Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø 16. nov 2023

Men – hvordan åbnes den svære samtale, hvordan forebygges og håndteres “Adfærden Stress” omsorgsfuldt på arbejdspladsen?

🍀 Lad jer inspirere af Mads Sebbelov han muliggør en tryg og bevidstgørende drøftelse om det tabubelagte emne på arbejdspladsen.

En klog investering fordi stress er et fælles ansvar for arbejdspladsen og de ansatte at bære for derved bedre, at kunne forebygge sygefravær som følge af stress!

På indlægget formidles der faglig og erfaringsbaseret viden med over 7 års praktisk erfaring med forebyggelse og håndtering af Stress med afsæt i optræning og udvikling af vores emotionelle intelligens – Et bevidstgørende håndværk og det bedste værn mod stress som Mads personligt har erfaring med.

Læs klienternes understøttende reference udtalelser på linkene her

Målgruppe:     

  • HR Business partnere, HR Kam ansvarlige, VP’er Afdelingsledere, Sektionsledere, Medarbejdere

Mål/udbytte:

  • Højne deltagerens vidensniveau om forebyggelse og håndtering af stress.

Indhold:   

  • Stress praktisk fortalt inkl. tegn på stress m.v.
  • 3 inspirerende stress cases (Projektleder, Afd. Leder, CEO)
  • Inspiration til hvordan man kan forebygge stress
  • Spørgmål og praktisk drøftelse om “Tabuet Stress”

Form:               Power Point|Whiteboard|Aktiv involvering og dialog med deltagerne

Varighed:         1 time

Pris:                   Brug kontaktformularen eller Ring

Et udsnit af deltagernes udtalelser efter indlægget:

“Positivt at få taget hul på snakken om stress. Det sender et tydeligt signal fra ledelsen om, at man tager emnet seriøst.”

“Vi er i en konservativ branche, så det opleves trygt, at man tør åbne op for et tabubelagt emne.”

“Flere har efterfølgende åbnet op for, at de har ”stået på kanten” eller været meget presset længe”

“Meget positive reaktioner på den efterfølgende drøftelse – det opfattes som, at ”endelig” bliver medarbejderne hørt”

“Stor indlevelse fra oplægsholderen”

Maja G. Minzari Head af ESG - Fokus Asset Management www.fokusasset.dk

Med fokus i den enkelte giver Mads en god forståelse af at stress er individuelt og en helt masse med følelser at gøre, som påvirkes af mange ting. Derudover, at stress også kan være godt i kortere tid.

Mads er ligeledes super god til, at vende, at vi skal være opmærksom på hinanden med støtte, sige til og fra, samt gøre at emnet ikke skal være tabu belagt, men noget vi taler om som en naturligdel af det at være kolleger og lyst til at ville hinanden. Mads er en meget god formidler, som skaber et trygt rum, hvor der er plads til at tale om tabuet stress for de tilstedeværende.

Pia Alrøe Head of Section COWIwww.cowi.com

Kampen for en ny Organdonations model...

Fortællingen på, hvordan Mads håndterede sorgens energi under og efter sin datters død i april 2020 efter et tragisk hjertesvigt. Datteren Josephine fik uden forvarsel hjertestop en lørdag eftermiddag d. 21. marts 2020 i skyggen af Coronakrisens 1. ned lukning.

På indlægget giver Mads et unikt og personligt indblik i hvordan han håndterede krisen, de mange svære følelser og etiske dilemmaer han brutalt måtte forholde sig til på kort tid imens Josephine kæmpede og havde ryggen mod muren som i sidste ende kostede hende livet.

Mads er en empatisk og nærværende formidler der giver plads til spørgsmål og dialog, når han deler ud af sine erfaringer hvor emnerne blandt andet berører.

Stressen, ensomheden, savnet, sorgen, hvordan er det muligt at omsætte håbløshed og meningsløsheden til mening i sit arbejde for organdonationssagen?

Han valgte at stå frem i Berlingske d. 6. juli 2020 kort tid efter datterens død for at nedbryde tabuet om sorgen efter hendes korte og brutale kamp for livet på ventelisten til et nyt hjerte.

Han har flere gange været i medierne på blandt andet TV2 Nyhederne, TV2 News, Politiken, BT og seneste på Aftenshowet på DR1 for at få danskernes og politikernes øjne på sagen, med det formål at få flere til at tage stilling via en lovændring.

30.3.2022 – Organdonation – Aftenshowet – DR1

I efteråret 2021 viste TV2 dokumentaren Sagen i egen hånd – et hjerte til alle , hvor de fulgte hans kamp for at få de nødvendig støtter til Gør organdonation automatisk fra fødslen og til et aktivt fravalg når man bliver 18år (borgerforslag.dk) for at få politikernes øjne på sagen i folketinget.

Det lykkes ikke, at få de nødvendige 50.000 støtter inden forslaget udløb, der manglede 19.500 støtter.

På imponerende vis har han formået at rejse sig igen og bruge sorgens energi i sin utrættelige kamp for at få flere danskere til at tage stilling til organdonation og for at få mærkesagen på den politiske dagsorden.

Efter 2 års hård modvind og i andet forsøg lykkedes det Mads, at få de sidste 20.000 støtter i ryggen på de sidste fem dage før det nye forslag Aktivt fravalg til organdonation fra det fyldte 18. år i Danmark! (borgerforslag.dk) udløb.

Bliv inspireret og spørg ind til hvordan Mads omsatte kærlighedens og sorgens energi til mening efter Josephines død.

Kontakt

Møder og Coaching

Vi mødes hos jer eller mig.

Terapi foregår kun hos mig :

Praksisadresse:
Blegdamsvej 112A
2100 København Ø

© Copyright 2024  – Sund Stress – Mads Sebbelov